Тврдоглавото дете не сакало пешки да оди дома, а одлуката на таткото ги запрепастила сите

Секој што има мало дете знае дека не е лесно да го убедите да јаде нешто, па дури и да оди. Да, не само што е тешко, туку понекогаш е речиси невозможно. Децата знаат да бидат многу тврдоглави.
Значи, родителите треба да ги преземат работите во свои раце… буквално. Кога двегодишното девојче од оваа приказна одлучи дека не сака да оди од автомобилот до куќата, и требаше малку повеќе од уверување за да се премисли.

Откако татко ѝ ја земал од градинка, двегодишната Џулиет одлучила дека не сака повеќе да оди. Додека тато вадеше намирници од автомобилот, Џулиет лежеше на подот и не сакаше да се помрдне. Се чинеше дека уживаше лежејќи покрај автомобилот. Тато набрзо завршил со вадењето на намирниците од автомобилот и бил подготвен за нов предизвик – да ја убеди својата ќерка да почне да оди дома.

Таткото веднаш го препознал тој момент – момент кога детето едноставно нема да мрда. Што да се прави следно? Обидете се да ги молите? Дали сте нервозни? Се обидувате да ги игнорирате? Користете сирова моќ за да ги носите сами? Што избра овој татко? Уморен и без желба да се расправа, тато ја зграпчи предната страна на јакната на своето дете и ја зеде од подот како да е некоја од торбите.

За цело време, Џулиет остана целосно неподвижна, како да е среќна и да ужива во носењето на тато. Но, покрај тоа, изразот на лицето на нејзиниот татко е смешен – како да го прави тоа секој ден. Со мирен израз на лицето, овој татко ја однел ќерка си дома како да го правел тоа секој ден. Во исто време, се чини дека на нејзиното лице има мала итра насмевка – успеала во својот план!

Нејзината мајка сфаќа колку всушност е смешна оваа ситуација. Таа напиша: „Најдобро од сè, таа е всушност многу висока и тешка, а јакната не пукна. Таа често прави такви работи и ние ја сакаме поради тоа“.