Тешко болно момче (4) во болница сретнало необичен пријател

Тешко болно 4-годишно момче боледува од Хиршпрунгова болест, поради што се направени неколку операции. Кога имате само 4 години, а веќе сте биле 25 пати во болница, научете дека треба да го цените секој момент и личноста со која го споделувате е навистина посебна. Можеби затоа е развиена оваа необична врска меѓу момчето и домарот од болницата.

Купер Балцел боледува од Хиршпрунг-ова болест и поради тоа имал неколку операции. Не сака да поминува време во болничка соба, но ужива да седи во својот автомобил и да вози низ ходниците.

Така тој го запознал Грегори Вотсон (57), чувар во масонската детска болница во Минесота. Купер го прашал Грегори дали сака бонбони и така станале пријатели.

Оттогаш, Грегори доаѓа во неговата соба, се дружи, се смее заедно, дели слатки… Купер дури праша дали може да добие комплет за чистење како Грефор.

За да дознаете повеќе за ова посебно и необично пријателство, погледнете го приложеното видео.