Тие беа среќни што станаа родители на близнаци, но во 20-тата недела се се промени

Шели и нејзиниот сопруг Грег биле пресреќни кога дознале дека ќе станат родители на близнаците. Сепак, во 20-тата недела се се промени. Лекарите забележале дека бебињата повторно се собрале и се плашеле дека нема да ја преживеат разделбата. Затоа ја советувале да ја прекине бременоста.

Стапката на преживување на сијамските близнаци е помеѓу 5% и 25%. Најмалку еден близнак преживува во 75% од хируршките разделби. „Се договоривме дека не би било фер да не добиеме шанса“, рекол таткото и решиле да родат близнаци. Таа роди две прекрасни девојчиња – Алисон и Амелија.

Кога девојчињата имале 9 месеци, тим од 40 лекари направиле операција која траела цели 7 часа. Тие успешно ги разделија сестрите. „Кога хирургот рече дека се разделени, тежината на целиот свет падна од моите рамена“, рече гордиот татко.

Погледнете како изгледаат сега 2-годишните девојчиња и споделете ја нивната приказна со пријателите: