Тие велат дека ова е најубавиот коњ на светот. Кога ќе го погледнете видеото, ќе ви стане јасно зошто!

Малку суштества на овој свет се толку прекрасни како коњите.

Со својот силен и благороден изглед, тие имаат тенденција да ги воодушевуваат луѓето околу нив.

Фредерик има 9 години и е увезен во САД од Холандија.

Тој е многу редок коњ кој има освоено бројни награди за својот апсолутно прекрасен изглед, а наскоро ќе ви стане јасно и зошто…

Погледнете и споделете го видеото со вашите пријатели: