Тие ги снимиле работниците за време на ручек во училиште во Јапонија. Тоа што го прават е неверојатно!

Едно основно училиште во Јапонија троши речиси еден час секој ден за време на ручекот, не само за да ги нахрани децата, туку и да ги научи на некои основни работи за однесувањето.

Прво што прават е сите ученици да се пресоблечат пред да почнат да јадат, за да дојдат целосно средени во мензата каде што ги чека храна. Секој од учениците лично им се заблагодарува на готвачите за нивната храна, а потоа се враќа во просторијата каде што може да јаде храна. Тие си помагаат еден на друг ако нешто не е во ред, или ако некој нешто пропушти.

На овој начин децата уште од мали нозе учат култура и секој од нив ќе порасне во исклучително уредна личност.

Погледнете го ова видео за да дознаете повеќе: