Тие починале по 71 година брак во разлика само од 12 часа

Херберт Делагл почина на 94-годишна возраст, а неговата животна сопатничка и љубовта на неговиот живот Френсис почина само 12 часа по него на 88-годишна возраст. По 71 година поминати заедно на овој свет, оваа прекрасна двојка го остави заедно.

Тие се запознале кога Херберт имал 22, а таа само 16. Работела во мало кафуле, па тој решил да и пријде и да ја покани да излеземе.

По само една година врска решил да ја запроси, на што таа се согласила. Тој рече дека венчавката била речиси откажана бидејќи, како што тврди неговата сопруга, „Секогаш доцнел на се“.

Погледнете го ова видео и дознајте повеќе за оваа прекрасна љубовна приказна: