Тие се зближиле поради истата тетоважа, а потоа откриле дека се сестри

Многумина од нас пораснаа со нашите браќа и сестри, но двете биолошки сестри во денешната приказна се запознаа дури подоцна во животот – и тоа на многу необичен начин. Касандра Медисон и Џулија Тинети почнаа да работат во Конектикат во рускиот Лејди бар. Имаше само една година разлика меѓу нив, Касандра имаше 32, а Јулија 31. Покрај тоа што беа речиси исто толку стари, научија да споделуваат и други работи. И двајцата беа усвоени од Доминиканската Република и двајцата го имаа знамето на Републиката како тетоважа.

Тие почнаа да работат заедно во 2013 година и веднаш станаа пријатели. „Веднаш откако се запознавме се зближивме. Почнавме да се дружиме. Ќе одевме на пијачки, вечери, ќе почневме да се облекуваме слично“, изјави Јулија. Беше јасно дека имаат многу заедничко, но немаа поим зошто. Почнаа да се сомневаат дека нешто друго ги поврзува, но не најдоа ништо, ниту во документите за посвојување.

Тогаш пријателката на Јулија, Моли Сападин, скокнала и решила подлабоко да ја истражи тајната. Моли беше посвоена и од Доминиканската Република. Со многу истражувања почнала да открива интересни работи. Дознала дека Џулија и Моли биле дадени на посвојување истиот ден и дека името на мајката било исто за двете бебиња. Но, дали тие беа биолошки сестри? Моли направила ДНК тест и дознала дека е близначка, но Касандра и Јулија не и се сестри. Дознала дека Касандра всушност и е братучетка. Но, тогаш каква е врската помеѓу Касандра и Јулија?

Касандра направила ДНК тест и успеала да стапи во контакт со својата роднина. Тој повторно ја споил со нејзиниот татко Адријан Луна Колад. Касандра го запознала него и остатокот од семејството во 2018 година. Нејзината биолошка мајка, Јулијана, починала 3 години претходно. Касандра го прашала таткото дали дал уште една ќерка на посвојување, а тој признал дека семејството во тие години имало големи проблеми.

Касандра сподели: „Тој рече дека им било многу тешко и дека не сакаат да зборуваат за тоа или да размислуваат за тоа“. Кога дознала, Џулија направила ДНК тест и во јануари годинава дознала дека таа и Касандра навистина биле биолошки сестри. Касандра и Јулија сега делат уште посилна врска.