Тие се сакаа уште од мали нозе, а по 50 години разделба направија прекрасна работа

Овие двајца се сакаат уште од мали нозе, а после 50 години разделба повторно се сретнале и решиле да направат прекрасна работа. Приказната за Карен Леман и Денис Винар е уникатна приказна за моќта на љубовта која процвета во младоста, а 50 години подоцна беше овековечена на најубав можен начин.

Двојката се запознала во 1958 година во училишниот ходник. 15-годишната Денис претходно имаше неколку девојки, но 13-годишната Карен се истакна. На прв поглед тие беа целосна спротивност, но во исто време не можеа да живеат еден без друг. Додека Денис беше популарен фудбалер, Карен беше тивка и воздржана музичарка.

„Ја земав од училиште секое попладне, што ме натера да прескокнам фудбалски тренинзи, но не се грижев за фудбалот како таа“, се сеќава Денис.

Малолетна бременост
И покрај противењето на нивните родители, тинејџерите Карен и Денис продолжија да се среќаваат, но тајно. На 14-годишна возраст, Карен забременила. Тоа беше прв пат Денис да ја запроси, но нејзините родители одбија да се земат. На барање на нејзините родители, Карен поголемиот дел од бременоста го поминала во дом за вонбрачна бременост. По раѓањето на нивната ќерка во август 1961 година, Карен и Денис беа принудени да ја дадат на посвојување.

Денис вели дека му било драго што барем тогаш имал можност да ја држи ќерка си во раце и да го пополни нејзиниот извод од матична книга на родените. Потоа Карен отиде на колеџ, а Денис се приклучи на војската, од каде редовно и испраќаше писма. Но, тие никогаш не стигнаа до Карен. По седум години, Денис повторно се сврши со Карен, но овој пат неговите родители не ја одобрија нивната врска. Како што минувало времето, љубовниците изгубиле секаков контакт. Денис признава дека никогаш не престанал да размислува за Карен.

Со текот на времето и двајцата се венчаа со други луѓе. Карен дипломирала внатрешен дизајн, а Денис студирал англиски и литература. Приказната продолжува по 50 години Беа потребни пет децении пред повторно да се сретнат. Во 2014 година, еден пријател го охрабрил новоразведениот Денис да создаде профил на LinkedIn.

Сите овие години, Карен беше убедена дека Денис ја заборавил. Но, таа всушност беше првата личност на која Денис помислил кога го креирал својот профил. Ја побара Карен и брзо стапил во контакт со неа. Брачната приказна на Карен исто така немаше среќен крај. Таа остана вдовица. Таа договорила да се сретне со Денис еден понеделник навечер. На аеродромот му паднала во прегратка, а три дена подоцна младешкиот занес, кој не се оладил цели 50 години, бил запечатен со свадба.

Приказната продолжува по 50 години Но, бракот не е последната точка од среќниот крај на љубовната приказна на поранешните тинејџери. Повторно обединети, Денис и Карен тргнаа да ја најдат својата ќерка, која мораа да ја дадат на посвојување пред повеќе од педесет години.
„Те најдов тебе, но мојот живот би бил целосен ако сепак ја најдеме нашата ќерка“, ѝ рекол Денис на својата сопруга еден ден.

Подоцна за медиумите откри дека со помош на Бога и со поддршка од агенција за посвојување ја пронашле ќерката на Жан Воксланд, која на прв поглед личела на него. „Замислете дека кога ќе имате 55 години, ќе дознаете дека родителите ве бараат заедно“, се сеќава Жан на првичниот шок. „Срцето ми чукаше додека минуваа низ вратата.

Карен го опишува нивниот прв состанок како „најтрогателниот состанок што некогаш го имала“. Сите тројца се исклучително благодарни што конечно се најдоа по толку години. Денис и Карен имаат вкупно пет деца, девет внуци и пет правнуци.