Тинејџерите пронашле напуштен автомобил во шумата – погледнале внатре и веднаш сфатиле дека нешто не е во ред!

Понекогаш се чувствувате како да знаете дека нешто не е во ред. Многу често тоа чувство е добро и најдобро е веднаш да реагираме кога ќе го имаме. Токму тоа го направиле овие двајца тинејџери од руралните средини на Пенсилванија кога пронашле автомобил во шумата и виделе дека стаклата се скршени. Тие не знаеја колку би биле важни нивните постапки. Автомобилот бил заглавен на трупец покрај патот на место каде вообичаено не одат автомобили. Бидејќи автомобилот бил скршен, тие решиле да погледнат внатре.

Во едно од централите нашле картичка „лојалност“ на супермаркет на која пишувало името Едвин Косик. Решиле да откријат која е таа личност, иако многумина само би ја фрлиле таа картичка. Брзото пребарување на интернет открило дека токму сојузниот судија Едвин Косик (92) ги загрижил бидејќи исчезнале пред 2 дена. Тие брзо отидоа дома и им кажаа на родителите што нашле. Тие повикале полиција која побарала од тинејџерите да им го покажат патот до автомобилот.

Недалеку од автомобилот полицијата пронашла судија кој и 2 дена по исчезнувањето бил во добра состојба. Следниот ден силно невреме го поплавило подрачјето каде го нашле судијата. Да не реагираше веднаш полицијата, којзнае што ќе се случеше со судијата.

Погледнете го ова видео и дознајте како Џео Девекио (18) и Алек Аниско (15) станале херои во родниот град.