Тинејџерка одбила хемотерапија за да му помогне на нејзиниот син да преживее

Ролинг рече дека мора да му даде шанса на своето бебе да се роди. Ќе има ужасни болки, но очајно сакала да му даде шанса за живот на своето бебе. Поминаа месеци и лекарите направија се што можеа за младата мајка. Таа стануваше се послаба, но не се откажуваше. Како што се приближуваше времето за породување, лекарите открија дека Ролинг има тешка инфекција на крвта. Решиле што побрзо да го родат бебето.

Ролингс се породила со царски рез кој бил полн погодок. Киден е роден и ставен во прегратките на мајка му, а таа го гледала со гордост. Но, имаше и сериозни компликации. И Кајден имаше инфекција на крвта. Лекарите секој ден се грижеле за Киден, но тој на крајот починал по само 12 дена.

Ролинг изјави дека тие 12 дена со нејзиниот син биле најубавиот период во нејзиниот живот. Набргу по смртта на нејзиниот син, Ролингс започнала да се лекува. Но, нејзината состојба продолжи да се влошува. Нејзиното семејство беше очајно да ја одржи во живот. Нејзиниот брат дури и ја понуди својата коскена срцевина, но лекарите рекоа дека тоа нема да успее. Нејзината последна надеж беше експерименталната медицина.

Никој не знаеше какви ќе бидат резултатите. Во исто време, третманот беше многу скап. Но, семејството платило за се преку донации. Тие наскоро би можеле да започнат со лекување. Ролингс ги добила првите неколку инјекции. Но, веќе беше доцна. Ролингс му се придружи на синот по само неколку месеци. Нејзиното семејство останало со скршено срце, но утеха нашле кога дознале дека мајката сега се вратила кај синот и повеќе не ја боли.

Но, нејзините маки не беа залудни. Јавноста почна да посветува се повеќе внимание на леукемијата, а почнаа да се финансираат и истражувања за ретки форми на рак. Иако нејзиниот живот заврши трагично, Ролингс до последните моменти велеше дека ништо поинаку не би направила.