Тинејџерот станувал во 4 часот наутро за да оди на училиште додека овие странци не му го промениле животот

Среќни сме што живееме во време кога постојат различни корисни форми на транспорт. Можеме да стигнеме од точка А до точка Б за многу краток временски период благодарение на автомобилите, возовите, авионите и другите транспортни средства. За жал, не секој има среќа да може да си дозволи превозно средство. Кори Патрик (19) е пример за личност која живее во семејство кое нема автомобил. Секој пат кога некој од нив треба да оди некаде треба да оди пеш или со автобус.

Кори сепак мора да стане многу рано за да може да се качи во училишниот автобус во 5:40 наутро. Тој не се враќаше дома после училиште до околу 19 часот. Кога ќе дојдеше јадеше, си ја работеше домашната задача и одвојуваше малку време за себе.

Тогаш би морал веднаш да легне бидејќи следниот ден треба повторно да стане рано. За негова среќа, локалното радио го виде како оди на матура. Ја насликал и ја објавил таа слика на социјалните мрежи. Тој побара од луѓето да донираат пари за Кори и неговото семејство да го добијат сигурен автомобил што очајно им треба.

Погледнете го ова видео и дознајте ја целата приказна и како реагирал Кори кога го добил овој подарок: