Тој имал 31, а таа 89: Тие биле соседи, а потоа ја повикал да се пресели кај него

Тие двајца секогаш се поздравувале кога ќе се видат, но коректниот соседски однос набрзо се претворил во големо пријателство. Кога ѝ беше најпотребен, кога нејзината возраст бараше долготрајна грижа и помош, тој ја најде и ја повика да живее со него.

Крис и Норма живеат како соседи од 2013 година. Во годините што следеа, тие двајца се зближуваа сè повеќе, разговараа секој ден и учеа се повеќе за животот на едни со други. За жал, со возраста на Норма, нејзиното здравје почнало да се влошува, а по посетата на болницата лекарите рекле дека и е потребна 24-часовна нега. Крис потоа се посветил на својата омилена соседка и се обидел да се грижи за неа колку што може повеќе.

Крис, знаејќи дека Норма се мачи, ја отвори страницата GoFundMe за да ги плати медицинските сметки на Норма. Меѓутоа, кога се преселил во друг стан, сфатил дека не може да ја напушти Норма. Всушност, тие станаа толку добри пријатели. Норма повеќе не можела да живее сама и имала потреба од постојана грижа. Салваторе, 31-годишен актер, ја замоли да се пресели кај него.

Без деца или блиско семејство во близина, таа беше сосема сама. „Нејзината единствена опција беше да оди во објектот“, изјави тој за Today, додавајќи:

„Не би можел да му го направам тоа на некој што ми е како баба. Многу сум среќен што и ги обезбедив последните денови дома. „Не можам да замислам колку е лошо да ги поминам последните денови од мојот живот во болница без моите пријатели или домашни миленици“, изјави Салваторе за GoFundMe.

За жал, на 15 февруари 2017 година, Норма Кук почина. Салваторе сподели потресни вести на Инстаграм, каде што обично ги споделуваше нивните авантури. Салваторе рече дека Норма го нарече внук што никогаш го немала.