Тој пораснал верувајќи дека неговите родители загинале во војната – по 48 години открива поинаква вистина

Кога имал само две години, Кирк бил посвоен од виетнамскo сиропиталиште. Тој пораснал верувајќи дека неговите вистински родители загинале во војната.

Мајката на Кирк, Таи-Нга Ти Ниблет, била бремена со Кирк на 17-годишна возраст, но не смеела да го задржи. Во тешките услови на војната, татко и не и дозволил да задржи дете чиј татко бил Американец. Поради таа причина, Кирк веднаш по неговото раѓање бил предаден во сиропиталиште, а неговиот татко не ни знаел.

Меѓутоа, неговата мајка никогаш не престанала да го бара. Во 2015 година се регистрирала на веб-страница која ги поврзува децата и родителите.

Не случајно, Кирк се регистрираше на оваа страница две години подоцна, благодарение на што дојдоа еден до друг. По 48 години мајка и син повторно се заедно.