Требаше да ја достави пицата во старата камп приколка – И тогаш се промени се

Понекогаш луѓето доаѓаат во нашите животи и не сме свесни колку ни се важни додека не помине многу време. Анџела Нгуен е една таква личност. Таа работи во пицеријата Domino’s и испорачува илјадници пици годишно. Има редовни клиенти, а меѓу нив е и Ли Хасе. Ли нарачува пица секоја сабота, а таа секогаш му ја доставува.

Една сабота, наредбата беше суспендирана. Анџела била загрижена па решила да оди кај него дома да види што се случува. Кога пристигнала, веднаш ја видела штетата на куќата. Силната бура откорна голем дел од покривот од куќата на Ли. По невремето не можел да си дозволи поправка, а да биде уште полошо, во исто време неговиот син загинал во несреќа на моторна санка.

Скршен од тага, Ли се пресели во мала приколка. Ќерката на Анџелина, Сара, која исто така испорачува пица, дознала каде живее и ѝ објаснила на нејзината мајка колку навистина е лоша ситуацијата. Во приколката немало греење, вода или струја. На Анџела и било многу жал, па решила да му помогне.

Таа купи греалка за неговата приколка и тоа беше првиот чекор да му го олесни животот. Потоа започнала добротворна организација за да соберат пари. Луѓето постојано донираа пари и за само 2 месеци собраа 32.360 долари. Тоа беше доволно за да му купи нов подвижен дом.

Анџела дојде во неговиот живот во вистинско време и нејзината добрина е она што му требаше. Таа нашла начин да му го врати животот и тој засекогаш ќе и биде благодарен за тоа.