Три сестри, тројки, забремениле во исто време

Три сестри, тројки, забремениле во исто време што ги зближило уште повеќе. Сите тројца се воодушевени, заедно со сите други членови на семејството, од веста за бременоста. Џина Персел, Нина Ролингс-Тран и Викторија Браун се 35-годишни тројки од Калифорнија. Сите тројца ќе добијат ново бебе до крајот на оваа година. Тоа ќе биде прво дете на Нина, на Викторија второ, а на Џина трето. Викторија треба да роди момче во јули, Нина треба да роди момче во август, а Џина во ноември треба да роди девојче.

Тројката која се роди на само неколку минути со Џина како најстара, беа пресреќни кога ја дознаа оваа возбудлива вест. Јас бев последната што остана бремена“, сподели Џина. „Кога јавно го открив ова на велигденската вечера, моите сестри почнаа да врескаат и да плачат. Мама велеше: „Ајде! Ајде! Што?! Дали си сериозна? ‘ Бевме пресреќни и многу возбудени бидејќи навистина не мислевме дека тоа некогаш ќе се случи“.

„Со мојот спонтан абортус, многу се потпиравме на нашата вера во Бог и тоа не спаси“, сподели Џина. „Секогаш зборувавме за тоа да имаме трето бебе, но не мислев дека тоа е план за нас“. Кога Џина дозна дека е бремена во исто време со нејзините сестри, тоа беше најдобрата вест на светот. „Оваа бременост беше голем благослов“, рече таа, „На почетокот бев многу нервозна да кажам некому, но како што минуваше времето и сите тестови беа во ред, сега уживам уште повеќе.

Кога ова се случи толку брзо и лесно, знаев дека вреди да се чека, и сега можам да го доживеам тоа со моите сестри “. Џина сподели колку е прекрасно да имаш сестри и да можеш да се потпреш на нив за време на тоа патување во бременоста. „Отсекогаш сум бил тој што давал совет бидејќи јас сум прва што родила деца, но бидејќи моите деца сега имаат 5 и 8 години, малку паднав од контрола. Нина ми ја испрати целата нова технологија за бебето, а Викторија ме потсетува на сите оние ситници што ги заборавив“, објасни таа, „Им дадов совет од она што го паметам. Прекрасно е да ги имаш таму да те поддржуваат“.

А нивните бебиња сигурно ќе делат посебна врска со само неколку месеци разлика меѓу нив. Бременоста е благослов сама по себе“, рече Нина. „Да можеш да ја споделиш со твоите најдобри пријатели е навистина неописливо. Господ да ги благослови овие млади мајки и нивните семејства и да им даде на бебињата среќно доаѓање во светот!