Трогателен момент на аеродром: Браќата се сретнаа по 77 години

На видеото се слуша како Џеф со австралиски акцент вели „штом те видов помислив дека си ти“. Неодамна на аеродромот во Сиднеј се случи трогателна сцена. Браќата Џеф Нобс (Џоф Нобс) и Тед беа повторно обединети откако Џеф беше посвоен од семејство пред 77 години.

Џеф е роден во Обединетото Кралство како најмлад од четирите браќа. Кога тој имал помалку од две години, нивната мајка починала од рак. Таткото не можел да се носи со четири сина, па го дал Џеф на посвојување и ги задржал тројцата постари браќа. Тој беше посвоен од пар кој емигрирал во Австралија во 1951 година, кога имал седум години.

Сега, по речиси осум децении, Тед се качи на авионот за Австралија. Веднаш штом се видоа, браќата силно се прегрнаа во трогателен момент на аеродромот, каде што на камерата беше снимен моментот на нивната заедница.На видеото се слуша како Џеф со австралиски акцент вели „штом те видов, помислив дека си ти“.

Запознавањето со Џеф е прекрасно искуство, навистина неверојатно – прокоментира Тед. Џеф додаде дека ситуацијата е многу емотивна.