Трогателна и моќна порака од сопруг: „Мојата жена е чудо!

Еден сопруг објави трогателна порака откако неговата сопруга го роди второто дете. Го пренесуваме во целост:
„Не знам како таа го направи тоа. Болката беше толку силна, интензивна, поразителна што дури и самиот можев да ја почувствувам. Сите во собата можеа да го почувствуваат тоа. И таа издржа. Таа болка беше застрашувачка.

Се чинеше речиси невозможно да се издржи таа борба. Почнав да ги гризам усните, да го напрегам целото тело кога породувањата беа најсилни, плачев заедно со неа. Сфатив и дека овде сум само придружник и дека никогаш нема вистински да ја разберам неверојатната болка што таа ја чувствува.

Таа го родила секој атом од нејзиниот живот и енергијата што ја имала. И тогаш таа даде малку повеќе. И покрај се, на крајот несебично ни ја даде сета онаа светлина во која само таа можеше да ужива во последните девет месеци. Конечно успеавме да ја сакаме и да ја држиме во раце малечката за која таа го жртвуваше своето тело, својата енергија, целото нејзино битие.

Мојот син е чудо. Бебињата се вистински чуда. Сепак, барем за мене, поголемо чудо е неговата мајка која ми покажа што навистина значи несебична жртва. Што е вистинска љубов. Мојата сопруга е вистинско чудо…“ „За два дена практично ништо не спиеше, знаев дека е исцрпена и има болки. А сепак, ништо од тоа не се виде. Како нашиот син да ѝ ги одзеде сите болки, стравови и болки во рацете. Ништо не и беше важно во тој момент и знаев штом ја погледнав дека поради него ќе може повторно да помине низ се. Никогаш не сум видел таква љубов, сила кај некого“.

„Целото внимание беше на бебето, секако дека беше потребна медицинска интервенција. И моето внимание беше на неа. Никогаш не ми била поубава. Мојата љубов и почит се огромни, особено поради сето она низ кое таа помина за него.

Зборовите штотуку излегоа од моето срце. Пораката дојде од мојата желба да искажам благодарност на најневеројатната жена што ја познавам. Толку сум благодарен што моите зборови допреа толку многу животи “.

„Потопете се во светот на вашата жена. Обидете се да ја цените жртвата што таа ја прави за вашите деца. Сочувството и емпатијата се неопходни во вистинската љубов кон партнерот. Бидете присутни, вклучени и благодарни. После толку пати, можев да откријам дека токму тоа недостасуваше за да се создаде вистински среќен брак кој трае цел живот“, пишува овој нов татко.