Трогателна сцена до солзи: Глувонема мајка која страда од деменција накратко ја препознава својата ќерка (ВИДЕО)

Во редок момент снимен на видео, М.J. Грант од Санфорд ја доловува убавата страна на деменцијата, љубовната врска помеѓу родителот и детето што никогаш не се губи. Грант внимателно се обидува да ја спаси својата мајка од немилосрдните спојки на деменција.

Покрај тоа што е дементена, нејзината мајка е глува и нема. Додека возат, двете разменуваат реченици на знаковен јазик. Грант внимателно поставува разни прашања на својата мајка за да открие дали воопшто се сеќава на неа.

– Каде е МЈ? ја прашува мајка си. – Ја видов многу одамна на Божиќ … заборавам, одговара жената. Трогателниот просветителски разговор ја опишува катастрофалната загуба што ја претрпеа најблиските поради деменција. Грант покажува трпеливост и го продолжува разговорот со многу љубов.

Жената со деменција размислува за препознавање на сопствената ќерка. Таа повторно зборува на МJ на знаковен јазик. – Можеби ја запознавте? – ја прашува својата ќерка, на што таа одговара позитивно. МJ Грант и објасни на нејзината мајка како нејзините родители се глуви и неми и како таа треба да ги запознае. Тогаш интересот на жената се повеќе се буди …

– Каде е мајка ти, јас треба да ја запознаам, одеднаш објаснува жената.– Мајка ми е тука … Мислам дека ја познаваш – одговара МЈ Грант и и го открива името на нејзиниот татко. Тогаш ситуацијата почнува да и станува јасна на дементираната жена. – Дали јас те родив? – ја прашува нејзината мајка со возбуда.

Двете се воодушевени – М.J. Грант заради фактот што го освежи сеќавањето на нејзината мајка, барем за момент, дементираната глувонема жена поради радоста да го препознае своето дете по долго време.
– Јас сум твојата мајка, конечно заклучува дементираната жена. М.Ј. Грант трпеливо и со љубов ја подава раката кон неговата мајка. Двете се приближуваат до камерата за да ги видат сличностите. Мајката ја гледа својата ќерка и вели:

– Сè уште не можам да верувам. – Погледнете нè, ​​ние личиме едни на други, и рече МЈ Грант. Мајката почнува да се смее. Тие повторно се прегрнуваат и за краток, но моќен момент покажуваат дека семејните врски и љубовта се посилни од деменцијата.