Тројца тинејџери склучиле таен договор. Две недели подоцна, нивната одлука го крена целото училиште на нозе!

Џеси, Дру и Зек направија нешто што никогаш нема да се заборави. Тројца ученици од едно средно училиште во Тенеси беа номинирани за кралеви на матурата и беа задоволни што успеаја да го стават младото момче, Скоти Мелони, во центарот на вниманието.

Роден е со Вилијамс синдром, невролошко пореметување кое го спречува да учи и да зборува. Скоти имаше многу предизвици во животот и успеа да ги победи сите со својот неверојатен став.

Сите околу него беа воодушевени од неговото големо срце, насмевка и среќа. Ако некој заслужува круна, тоа е Скоти.

Кога Џеси Купер бил прогласен за крал на Матура, тој веднаш му ја предал својата круна на Скоти, а целото училиште го поддржало.

Скоти беше толку среќен што го направија тоа за него. Не можеше да верува дека тоа се случува. Беше горд што пријателите го сакаат.