Трудницата му напишала писмо на сопругот кој наскоро ќе стане татко, немала поим каква реакција ќе предизвика

Те гледам и гледам толку многу што се надевам дека и нашето бебе ќе го има. Една трудница му напишала трогателно писмо на својот сопруг пред тие наскоро да станат родители и пред нивниот живот да се промени на „најголем можен начин“. Драг мој сопруг, знам дека отсекогаш мразеше кога овие луѓе (колку и да се добронамерни) велеа дека бебето ќе ти го промени животот (да, и?), но иронично, тоа е првото нешто што сакам да ти го кажам на почетокот на ова писмо. Нашите животи ќе се сменат на најголем можен начин!

Велиш дека го знаеш тоа, но не сум сигурна дека ниту ти, ниту јас целосно не разбираме со колкава промена наскоро ќе се соочиме или дека навистина ќе станеме – родители! Можеби нема ни целосно да знаеме додека нашето бебе не вреска од вените на петата, а ние ќе се погледнеме и ќе имаме момент на меѓусебно разбирање: „Да, тоа мислеа“. И така, пред да започне целото плачење и менување пелени, сакам да ти го напишам ова писмо за да не потсети на блаженството што моментално го чувствуваме.

Кога те гледам секој ден, мислам на човекот што го запознав на почетокот на факултетот. Сè уште го чувствувам истото, дури и по толку години подоцна. Најмногу така се чувствувам кога те гледам од далечина и кога си целосно во својот елемент. Кога те гледам како ги исполнуваш соништата што не ни знаеше дека ги имаш додека студираш – соништа што ги изградивме заедно на нашето патување, кои создадоа толку значајна и длабока љубов за која не ни знаев дека постои.

Морам да кажам дека имав среќа затоа што си убав, страстен за се што правиш и неверојатно забавен, но градејќи го овој живот со тебе, целосно според наши услови – сфатив дека тоа е она што на некој начин сè уште ја исполнува таа привлечност. Те гледам и гледам толку многу што се надевам дека и нашето бебе ќе го има. Се надевам дека нашето дете ќе има внатрешна мотивација како тебе. Се надевам дека ќе ја имаат вашата страст и само ќе ги следат вашите соништа. Се надевам дека ќе биде внимателен и интуитивен како и ти.

Се надевам дека ќе ја сака природата како тебе. Се надевам дека ќе го добија твојот нос (наместо мојот) и твоите длабоки кафени очи. Се надевам дека ќе ги има твоите спортски гени, за да го избегнат срамот да изгледа како мене додека трчам. Но, најмногу од сè, се надевам дека нашето дете ќе биде исто толку љубезно во сè што прави, со кој и да е, таков каков што сте вие ​​секој ден. А, она што со сигурност го знам е дека нашето дете ќе биде среќно што те има за татко, исто како што јас сум среќна што те имам за партнер. Сум видела бракови да се распаѓаат под притисок на родителството.

Гледав парови кои порано биле заљубени преку уши како се губат во нивниот хаос. Не можам да ти ветам дека нема да има ден кога ќе се изгубиме себеси во се. Всушност, знам дека ќе има такви денови. Но, она што можам да ти гарантирам е дека секогаш ќе се трудам да не паметам најдобро што можеме. Ќе ги искористам сите наши прекрасни спомени од 11-те години заедно и тие ќе ме одржуваат во оние денови кога воопшто нема да ми се допаѓаш.

Знам дека секогаш ќе најдеме начин да се вратиме еден на друг ако ги чуваме сеќавањата блиску до нашите срца (а можеби и чаша вино или две во рака). Да, нашите животи ќе се сменат. Нашиот свет ќе се промени. Но, ти го промени мојот живот од денот кога те запознав и благодарна сум што можеме заедно да го продолжиме ова возење. Те сакам, денес и секогаш, твојата сопруга.