Трудницата слушнала гласови од водата, а потоа забележала нешто друго (ВИДЕО)

Бремената жена слушнала врисоци кои доаѓале од водата. Таа забележала како раце мавтаат за помош, па побрзала да им помогне. Алиса ДеВит и нејзините мали деца требаше да се упатат кон езерото Мичиген, но ветровито време и други работи ја натераа да размислува да се откаже. Но, „нешто“ постојано и велеше да оди, па таа и го направи тоа. Тоа „нешто“ ја однело на плажа каде што обично никогаш не би отишла со децата. Но, она што се случи потоа ја натера да сфати дека тоа е „нешто“ Светиот Дух!

„Требаше да бидам таму… и многу сум благодарен за тоа“ Алиса ДеВит била со своите деца кога слушнала врисоци од водата. Забележала како раце мавтаат за помош, па брзо ги однела децата на безбедно, а потоа побрзала надолу по пристаништето за да види дали може да помогне. „Група деца едвај можеа да ги држат главите над вода. Тие буквално се давеа пред мои очи, а од другата страна на плажата немаше кој да им помогне. Беше празно“.

Алиса само врескала во телефонот дека децата се дават и побарала помош за брзо да пристигне. Но, таа знаеше дека ќе мора да направи нешто, или трите девојки ќе се удават во водата. „Секогаш кога ќе ги фатев за рака и почнував да влечам, ќе дојдеше бран и ќе ги удираше и ќе ги влечеше надолу“, се сеќава таа. Алиса не можела да гледа како трите деца се дават и била решена да ги спаси. „Овој дел ќе остане со мене засекогаш. Девојката ме погледна и рече „Ќе умрам!“. И реков: ’Ветувам дека нема да дозволам да умреш овде. Ќе те извадам од оваа вода“.

Храбрата трудница некако успеала да ги извлече сите три девојчиња на сигурно. „Не знам како, но знаев“, рече таа по спасувањето. „Вчера беа споделени многу солзи и прегратки. Знам дека беа благодарни“. И покрај малите повреди, трите деца се безбедни и здрави, како и Алиса ДеВит и нејзиното неродено дете. Бремената мајка ја сподели својата приказна на социјалните мрежи. Таа напиша: „Господ го направи своето денес и ме стави токму онаму каде што требаше да бидам“.

Таа го кажа истото во интервјуата за вести, објаснувајќи: „Навистина верувам дека требаше да дојдам овде вчера; Мислам дека тоа не беше случајност“.Во продолжение слушнете го нејзиното сведочење за овој настан.