УЖАС: За малку ќе починела правејќи работа која скоро сите жени дома ја прават!

Динија Расул имала опасна незгода во текот на фарбањето со црвена боја на косата. Неколку часа по фарбањето: очите и лицето почнале да и потекуваат, а набрзо не можела да зборува и диши.

Три години покасно, одлучила повторно да се офарба со друга фарба.За жал, тоа не и помогнало многу: привремено ослепила и морала да биде однесена во болница.
Таа тогаш открила дека е алергична на пара – фенилендиамин (ППД), производ кој го сочинуваат фарбите за коса.

Денес, младата жена се спротиставува на продавање на овој штетен производ и сака: тој да биде забранет во Велика Британија.

Динија повикува на будење на сите жени кои ги користат или планираат да ги користат овие производи.
Затоа, бидете внимателни кога се во прашање потенцијалните алергии од користење на козметички производид по дома!