Украле гориво од камионџија и оставиле порака: Ви благодариме што го оставивте резервоарот отклучен ФОТО

Постојат бројни непредвидени ситуации кои можат да ни се случат на патот, а кога не можеме да побараме помош од другите, снаодливоста е единственото нешто што ни останува.
Така возач од Хрватска, кому автомобилот му останал без гориво на сред пат и бил далеку од бензинска пумпа, решил да „позајми“ гориво од камион кој бил паркиран во близина, а потоа пристигнало објаснување кое покажало дека се работи за не обичен крадец. Сето тоа се случи пред повеќе од два месеци.

„Извинете господине, синоќа останавме без бензин, па извадивме 10 литри од вашиот камион. Не биди лут. Еве ти број, јави ми се да ти платам гориво. П.С. Ви благодариме што го оставивте резервоарот отклучен“, стои во белешката што возачот го оставил камионџијата под шофершајбната.

Фотографијата од пораката која беше објавена на Фејсбук страницата „Сообраќајни несреќи и несреќи“ привлече големо внимание и сочувство кај корисниците кои го пофалија гестот на возачот.

„Хрватска почна да пука од искреност. Има надеж за младата генерација“, „Снаодливост но и искреност, малку се“, „Искрени“, „Тоа се вика искреност“, напишаа корисниците.

На други пак оваа ситуација им послужила како повод за шега, па погодиле чиј телефонски број оставил „чесниот“ возач, како и дали во пораката напишал точна количина гориво што го позајмил.