УРНЕБЕСНО: Погледнете го писмото на жената која го остави сопругот, а по неговиот одговор таа се покаја

Мери три пати, сечи еднаш, е поговорка која и двете важат за оваа жена која го оставила сопругот и тоа преку писмо.

Една жена повеќе не можела да го поднесе тоа што сопругот не и посветува доволно внимание, па решила да го остави и тоа оставајќи му писмо. Меѓутоа, кога добила писмо од него, сигурно се покајала.

Драг сопруг,

го пишувам ова писмо за да ти кажам дека те оставам. Десет години ти бев добра сопруга, а што добив за возврат? Овие две недели беа пекол.

Твојот шеф ми се јави да ми каже дека само си дал отказ и тоа беше последната капка за мене. Минатата недела си дојде дома, не забележа дека отидов на фризер и маникир, дека ти го подготвив омиленото јадење и дека носам нов корсет.

Дојдовте дома, ја завршивте вечерата за пет минути и веднаш легнавте по натпреварот.

Не ми кажуваш повеќе дека ме сакаш, не ме гушкаш ни ништо. Или ме изневеруваш, или не ме сакаш повеќе, но што и да е, јас си одам. Среќно, твојата поранешна сопруга.

П.С.: Не се мачи да ме бараш. Брат ти и јас заедно се селиме во друг град.

Почитувана поранешна сопруга,

Ништо не ме направи толку среќна како твоето писмо. Вистина е дека јас и ти бевме во брак десет години, иако не бевте ни приближно добра сопруга. Гледам спорт на телевизија за да не се исклучам од постојаното ѕвонење.

Штета што не помага. Забележав дека си ја смени фризурата минатата недела, но првото нешто што ми падна на памет беше: „Изгледа како маж“. Мајка ми ме научи дека ако немам ништо убаво да кажам, да молчам. Кога го подготвивте моето омилено јадење, сигурно сте ме помешале со брат ми, бидејќи престанав да јадам свинско месо пред осум години кога открив камен во жолчката.

Отидов да спијам иако ти го носеше тој корсет, бидејќи цената сепак беше прикачена на него. Се молев на Бога само тоа утро брат ми да ми позајми 50 евра, а тој корсет чинеше само случајно. И покрај се, сепак те сакав и чувствував дека сега можеме да бидеме заедно. Затоа, кога дознав дека добив 10 милиони евра на лотарија, дадов отказ и ни купив две карти за Куба.

Меѓутоа, кога дојдов дома, веќе те немаше. Претпоставувам дека сето ова се случи со причина. Се надевам дека ќе имате исполнет живот, како што секогаш сте сакале. Адвокатот ми рече дека поради писмото што ми го напиша, нема да морам да ти дадам ниту денар. Чувај се. Вашиот поранешен сопруг, премногу богат и сингл.

PS: Не знам дали некогаш сум ти кажал, но мојот брат Иван е роден како Ивана. Се надевам дека тоа не ти е проблем.