Ученикот бил поканет во канцеларијата на директорот, а не можел ни да сонува што го чека таму

Повикувањето на директорот и одењето во неговата канцеларија не е баш пријатно искуство, бидејќи никогаш не знаеме зошто не бараат. Токму тоа чувство го доживеа ученикот Рајли. Но, не можеше ниту да сонува што го чека таму. Отпрвин мислел дека направил нешто што не треба, но кога ги видел своите родители Рајан и Дајан Потер, се почувствувал побезбеден и почнал да им раскажува за својот училишен ден.

Тој сепак се прашуваше што бараа таму. Со збунет поглед во очите, татко му го прашал: „Што мислиш да имаш брат или сестра?“ „Тоа би било одлично“, одговори Рајли. „Ќе бидеш голем брат“, рече татко му со насмевка на лицето.

Имено, родителите решиле да го посвојат детето и им била потребна согласност од синот за да започне постапката. Рајли наскоро ќе има дури 4 браќа и сестри.

Не можеше да ја сокрие возбудата. Беше пресреќен што повеќе нема да биде сам и што конечно ќе има со кого да си игра. Тој побрза да им каже на другарите.

Ова е секако најсреќниот ден во неговиот живот, но и во животот на неговите родители.