Ученикот и рекол на наставничката дека е гладен – сите зборуваат за тоа што таа го направила

Наставничката Брук Гоинс на Фејсбук објавила дека еден од нејзините ученици признал дека е гладен, а кога го слушнала тоа, не можела да ги задржи солзите.

„Ме праша кога доаѓа жената која му става храна во ранецот. Ме фати несериозно, мислеше на советник и не ми беше јасно што му треба. Му реков дека не сум сигурна дека ќе биде оваа недела, а потоа ми призна дека нема што да јаде дома и дека му треба храна“, раскажува таа.

Наставничката веднаш им испратила групна порака на останатите учители кои се организирале и отишле да земат храна. ДЕНЕСКА ПЛАЧЕВ НА РАБОТА. НЕ ЗАТОА ШТО ЈА МРАЗАМ МОЈАТА РАБОТА, ИЛИ ДЕКА Е ПРЕМНОГУ ТЕШКА (НАВИСТИНА Е). ДЕНЕС ПЛАЧЕВ ЗА ДЕТЕ,… „Поддршката што ја добив е неверојатна. Ова му дава надеж на човештвото“, изјави таа за Good Morning America откако нејзината објава стана вирална.

Позитивните реакции доведоа до отворање на училишната шпајз, од која сите ученици на кои им е потребна можат да земат храна.

„Да се ​​биде учител е многу повеќе од само учење. Во тестовите на знаење гледаме повеќе од постигнување, го гледаме детето. Ова е напорна работа, понекогаш предизвикува виор од емоции, но даваме се од себе секое дете да биде успешно“, заклучи Гоинс.