Учениците купиле стар кауч, останале без зборови кога откриле што има во него

Тројца студенти од Њујорк останале без зборови кога откриле што има во стариот кауч што го купиле за 20 долари. Рис Верховен и неговите цимери, Кали Гуасти и Лара Русо, нашле 40.000 долари во користен кауч откако решиле да проверат зошто каучот е толку непријатен. – На дното имаше патент, Рис извади торба и… Се исплашивме и видовме дека се пари – рекла Лара, пренесува 7online.com .

„Го тргнавме од каучот, сите се тресевме, а Лара прво рече да ја заклучи вратата“, изјави Рис. „Кога ги најдовме парите, прво без никакви документи или податоци, веднаш почнавме да наведуваме каде ќе одиме и што ќе купиме“, рече Рис. „Соседите мислеа дека добивме на лотарија бидејќи ѕидот е прилично тенок“, додаде Кали.

Парите биле ставени на каучот во пликови, а плановите да се потрошат исчезнале кога конечно наишле на уплатница со сите информации. Откриле дека парите се на 91-годишна госпоѓа која парите ги чувала на каучот бидејќи немала доверба во банките. Но, кога завршила во болница со скршен колк, нејзините деца донирале кауч, не знаејќи што се крие во него.

„Не се ни расправавме, сите веднаш се согласивме дека тоа се нејзини пари“, изјави Верховен. Искреноста се исплатеше затоа што сопственикот на каучот ги награди со 1.000 долари.