Учителката оставила прекрасна порака, а нeговата мајка и одговорила

Мама објави фотографија од коментарите на наставничката на Фејсбук и рече дека таквите учители треба да се препознаат. Среде штрајкот на наставниците и професорите низ Хрватска, враќањето на ученик од училиште донесе солзи радосници кај неговата мајка. Имено, она што ја трогна е коментарот кој наставничката му го оставила на детеto откако го прочитала есејот.

Покрај оценката на наставникот со одличен (5), таа го мотивирала детето да продолжи да работи напорно и да не се откажува со зборовите: „Го сакам твојот стил на пишување. Кога твојата книга ќе биде промовирана, зачувај една покана за мене“. Мама објави фотографија од коментарите на наставничката на Фејсбук и рече дека таквите учители треба да се препознаат.

„Кога вашето дете ќе се врати дома од училиште и ќе го покаже коментарот на наставничката за композицијата што ја напишала, солзите радосници почнуваат затоа што гледате колку добри наставници ги охрабруваат, мотивираат, охрабруваат учениците во секојдневниот училишен живот. Таквите наставници треба да се препознаат, таквите треба да се наградуваат затоа што тие самите се награда за децата. Капата симнете го подот на наставникот “, вели тој.

Композицијата, откри подоцна гордата мајка, била прочитана во кругот на потесното и поширокото семејство и допрела многу срца и души.