УШТЕ ЈА САКА СОПРУГАТА КАКО ПРВИОТ ДЕН, ИАКО ТАА НЕ СЕ СЕЌАВА НА НЕГО (ВИДЕО)

Сопружниците Пат и Мили доживеале судбина која пробала да ги раздели, но наспроти тоа нивната љубов е нераскинлива и не се предава така лесно таа барика. Љубов од која сите треба да учиме и да ни биди пример за тоа како треба да се сака, цени и почитува сопатникот наш. Љубовна приказна која иако е стара сеуште ја има истата моќ како и на денот кога е објавена. Мили се разболела од Алцхајмер па повеќе од времето не сесеќава на својот сопруг.

Но, тој и понатаму ја сака како првиот ден и стрпливо секојдневно го поминува времето покрај нејзе. Доволна му е нејзината близина, без приговори, зашто има моменти кога се сеќава.

Се надеваме дека еден ден ќе биде пронајден лек за оваа ужасна болест, за на луѓето не им нанесува толку болка.