Фармерот бил изненаден кога видел што решиле да направат 200 луѓе

Фармерот на кој му е одземена фармата, се изненадил кога видел што решиле да направат 200-те луѓе собрани на аукцијата. За многумина, земјоделството е клучно за опстанок. Поради тоа, жителите на земјата можат да уживаат во разновидно овошје и храна. Ова се однесува на обработување на земјата и одгледување разни животни. Многу луѓе на тој начин заработуваат дел од својата егзистенција. Но, за еден фармер од Небраска, тоа не беше само работа – фармата беше неговиот живот.

Замислете како се чувствуваше кога фармата, гордоста и радоста му беа одземени. Остана со скршено срце. За среќа, имал 200 пријатели кои биле спремни да му помогнат. Дејвид бил земјоделец поголемиот дел од својот живот. Да работи на земја и да живее од неа е единственото нешто што го знае бидејќи потекнува од долга линија на земјоделци. Но, во многу тежок пресврт на настаните, неговиот предок решил да ја продаде целата своја земја и фарма. Дејвид и неговото семејство останаа без ништо преку ноќ.

Но, Дејвид не сакаше да се откаже. Неговото срце беше скршено, но не беше поразен. На крајот, земјиштето и фармата беа ставени на аукција. Дејвид и неговиот татко решиле да штедат за да ја откупат нивната фарма. Фармерот се изненадил кога видел што решиле да направат 200 луѓе

На денот на аукцијата, Дејвид и неговиот татко биле многу изненадени кога се појавиле дури 200 фармери. Срцето на Дејвид потона, мислеше дека нема шанси да ја даде најдобрата понуда со толку многу луѓе. Дојдоа разочарани, но си заминаа со срца полни со благодарност. Имено, сите 200 земјоделци го направиле истото – ништо. Кога започнала аукцијата, Дејвид и неговиот татко ја понудиле својата скромна сума на пари. Потоа чекаа други понуди. Но, сите 200 земјоделци молчеа. Сите присутни фармери сакаа Дејвид да ја врати својата фарма, па се согласија да не поднесуваат понуди за неа.

Аукционерот очајнички се обидувал да добие понуди од земјоделците, но тие не се откажале. Тие молчеа и им дадоа шанса на Дејвид и неговиот татко да купат сопствена фарма. Менаџерот немал избор, по бројните обиди да извлече други понуди од фармерот, тој ја предал фармата на нејзините вистински сопственици – Дејвид и неговиот татко. Вакво нешто не се гледа секој ден, но доволно е на многумина да им ја врати вербата во луѓето. Овие фармери не мораа да им помагаат на Дејвид и неговото семејство, но им помогнаа. Поради нивната несебичност, ова семејство повторно има покрив над главата и може да продолжи да живее од земјата што ја сака.