Фотографијата од медицинската сестра по четвртата смена по ред го расплака светот

Не би било доволно да ги платиме со суво злато. Медицинските сестри ширум светот се едни од најпосветените професионалци и секогаш кога добиваме увид во тоа како всушност изгледаат нивните животи зад широката насмевка и поддршката на нивните пациенти, тоа не останува незабележано. Вредната медицинска сестра од Тексас стана хит на Интернет откако нејзината сестра близначка сподели фотографија на која плаче по особено тешка смена.

„Ќе ме убијат за оваа фотографија, но дали можеме да им посветиме малку внимание на медицинските сестри?“ Ја започна приказната за Лора, која ја фотографираше својата сестра Кејти Дибари откако ја заврши четвртата смена по ред. „Тоа се околу 53 или повеќе часа работа за четири дена. Тоа не вклучува 1,5 часа дневно во автомобил. Обично нема можност да руча или да пие доволно вода.

Таа е толку добра во она што го прави што често заборава да се грижи за себе додека се грижи за своите пациенти“, напиша нејзината сестра Лора Мекинтајр. На фотографијата се гледа како Кејти плаче, сè уште облечена во униформа, седи во куќата на Лора, со оброк во скутот кој не можела ни да го јаде поради солзите и емоциите кои ја зафатиле.

„Оваа слика е од јули кога таа дојде кај мене дома по исклучително тежок ден. Таа роди мртво дете. Дали некогаш навистина сте размислувале за тоа што гледаат медицинските сестри? Тие гледаат голема радост во непреченото раѓање на здрави мајки и бебиња. Тие гледаат паника и вознемиреност кога новата мајка ќе се исплаши.

Гледаат тинејџерки како се породуваат. Гледаат мајки на наркомани како раѓаат дете за време на криза. Видел погребна кола како доаѓа. Дали знаевте дека медицинските сестри треба да организираат погребни групи за да го земат бебето? Ниту јас“, напиша Лаура во изјавата. Лора на крајот заклучила дека медицинските сестри се навистина посебни и дека се поважни за пациентите и нивните семејства отколку што самите се познаваат.