Фотографија од пожарникар и девојка по сообраќајна несреќа го обиколува светот од прекрасна причина

Фотографијата од пожарникарот и девојката по сообраќајната несреќа била „најубавото нешто досега“ за жената која ја фотографирала. Пожарникарите се познати по својата храброст и сила за време на итни случаи. Но, овој храбар пожарникар е познат по нешто друго. Тој е познат по својата добрина и љубов додека е фатен од камерата како и чита книга на млада девојка по сообраќајна несреќа.

Пожарникарите се јавија на повикот за помош за сообраќајна несреќа во септември минатата година околу 20 часот. Автомобилите се оштетени, но нема телесно повредени возач или патник. Но, трауматските искуства како сообраќајна несреќа можат да ги направат децата многу тажни.

Тогаш Рајан Бентон, еден од пожарникарите, скокна за друг вид на помош. Пријде на тажната девојка и ѝ прочита книга за малку да ја смири. Ова им даде време на нејзините родители да се фокусираат на работите што треба да ги решат.

Рајан (26) навистина бил свеж воздух на местото на несреќата. Али Мари Шмалц, сведок на несреќата, го фотографирала тој прекрасен момент. За неа тоа беше „најубавото нешто досега.“ Рајан и девојката седеа покрај патот додека тој и читаше книга. Се чинеше дека девојката слуша многу внимателно.

Противпожарната станица Билингс рече дека луѓето како Рајан се причината зошто тие се толку горди на своите пожарникари. Тој рече дека секогаш се подготвени да помогнат, дури и во студените ноќи. Тие секогаш ќе бидат тука за луѓето во нивните најтешки моменти.

Љубовта и добрината се она што на луѓето очајно им е потребно во денешниот свет. Ова е клучно во тешки времиња. Мал гест како читање книга на исплашено дете е од голема помош. Нека нашите животи бидат опипливи изрази на Божјата љубов.