Фотограф влегол во мочурливо калливо поле, сите мислеле дека причината е фотографирањето, но неговата причина за влегувањето ги изненади сите (ВИДЕО)

Фотографите на дивиот свет редовно се храбри на дивината и на секакви временски услови за да снимат неверојатни слики од животни.

Но, тие обично не влегуваат во студената, леплива кал како што направи Кшиштоф Чомиц, полски фотограф.

Тој фотографирал во близина на мочуриштата Свинујшие, град во северозападна Полска, кога заедно со некои други фотографи забележале џиновска птица потопена во мрсна кал за време на плимата и осеката.

Птицата била заглавена и исцрпена од обидот да избега од калта.

Знаел дека ако никој не реагира и не и помогне, птицата ќе се удави. Затоа решил да ја спаси и се втурнал во калливото мочуриште.

Почнал да лази кон птицата за да ја спаси и сето тоа го снимиле неговите колеги фотографи.

Ваквиот потег навистина бараше многу храброст, сила и енергија за да се повлече птицата на безбедно.

Како изгледаше сето тоа погледнете во краткото видео подолу: