(ФОТО)Одлични напори од 25 години: Еден човек во неговиот двор направил „Мала Италија“

Патуваше од Велс во Италија и назад за да ги претвори спомените во акција и она што на крајот го доби беше навистина нереално.

Повеќе од 30 минијатури на легендарните знаменитости на Италија неодамна беа откриени во шумата Гвинед во Велс откако ги проголта земјата.

Волшебната „Мала Италија“ е создадена во текот на 25 години од страна на покојниот Марк Борн и неговата сопруга Муриел и се наоѓа веднаш до нивната колиба. Колекцијата е колекција од спомените на Марк од патувањето во Италија.

Минијатурите се изработени од бетон, жица и предмети од секојдневието како што се кофа или автомобилска гума. Во „Мала Италија“ можете да видите минијатурни реплики на Кривата кула во Пиза, Дуомо и други.

Но, величествената колекција беше делумно уништена поради повлекувањето на земјата и бујната вегетација.

Џонатан Па, градинар кој помага во реконструкцијата на конструкцијата, ги сподели своите впечатоци за моменталната состојба – Секој пат кога ќе дојдам тука, гледам нешто друго што ме шокира.

Извлекувате малку бршлен, се вртите и има уште еден – рече тој. Во тек е реконструкција на малата Италија, а од потенцијалните посетители се бара да не пристапуваат кон објектот додека не завршат работите на него.