Хотел под отворено небо, ноќевање чини 308 долари

Поврзувањето со природата е важно. Една студија проценува дека, врз основа на анкети, луѓето во САД поминуваат околу 92% од своето време во затворени простории. Излегувањето надвор е добро за вашето здравје и може сериозно да го подобри вашето расположение.

Можете да ја промените таа статистика со кампување или одење во хотелот Null Stern. Концептот го осмислија браќата концептуални уметници Френк и Патрик Риклин и Даниел Шарбоно.

Во основа, резервирате луксузна хотелска соба лоцирана на страната на планина во Швајцарија без ѕидови или таван. Собите се расфрлани низ цела Швајцарија и ги има седум. „Идејата беше секоја дестинација повторно да ги искористи постоечките ресурси од околните хотели и да ја постави на нова и извонредна локација“, се вели во соопштението.

Секоја соба добива модерен батлер услуга, што е името на проектот за батлер кој всушност живее во близина и е експерт за околниот регион.
„Современите батлери се членови на локалните заедници и поголемиот дел од цената на собата се користи за исплата на нивната плата“, вели Шарбоно.

Проширениот концепт на хотел без ѕид постојано добива резервации. Меѓутоа, со толку малку соби, тие не се секогаш достапни.

Секоја соба, вклучувајќи ја и модерната услуга на батлер, чини околу 308 долари за ноќ. Во случај на лошо време, достапно е алтернативно сместување. Да се ​​биде надвор е одлично, но покривот може да ни се најде одвреме-навреме.