Храбриот Оливер (3) нема нозе, но трча на сите страни: Прекрасниот гест на тинејџер ќе ви го стопи срцето

Малиот Оливер Бакингем (3) од САД е роден без нозе, со оштетен слух и се уште не зборува, но еден прекрасен гест на непознат тинејџер ја разубави неговата Нова година и ги стопи срцата на милиони луѓе на Интернет. Трогателно видео од мало дете кое седи само во парк додека не му пријде постаро момче со американска фудбалска топка, го погледнале неколку милиони луѓе.

Оливер првично беше зачуден кога го гледаше неговиот нов пријател како ја фрла топката. Тогаш постарото момче клекна и му ја подаде, а Оливер ја фрли назад. Мајката на момчето Брук Бакингем (24) била пресреќна што потполно странец му обрнал внимание и му го разубавил денот, а ден пред Нова година се случила прекрасна сцена.

Оливер беше толку возбуден! Тој само се оддалечи, седна блиску до нив, ја гледаше топката како оди напред-назад и беше фасциниран од неа. „Секогаш кога тинејџер му фрлаше топка на својот татко, Оливер го имитираше“, рече Брук. Играта продолжи во следните пет минути пред момците да се поздрават.

Тинејџерот никогаш не прашал зошто момчето немало нозе
Тинејџерот никогаш не ме праша зошто Оливер нема нозе или нешто слично. Тој беше само дете во тоа време, како што треба да биде! – рече пресреќната мајка. Брук и нејзиниот сопруг Џејкоб не можеа да најдат информации за тинејџерот со кој си играл Оливер, но Брук се надева дека ќе го најде со објавување на снимката на TikTok.

„Нашето семејство сака само да го фати овој тинејџер како прекрасен“, додава Брук. Инаку, малото дете тешко си игра со другите деца на негова возраст, па мама била пресреќна од гестот на потполно непознат. Оливер е неверојатно друштвен и љубопитен мал млад човек. Кога одиме во паркови или каде било, тој сака да комуницира со луѓе – објаснува мајката на момчето која има уште две деца.

Оливер е роден во 36-та недела од бременоста и тежел само 2,46 килограми. На само десет месеци почнал сам да се превртува и да скока, а оттогаш се засилува.

Неговата мајка сака да го нарекува воин бидејќи тој не дозволува ништо да го забави, туку постојано изведува акробации.