Храбрите луѓе на интересен начин спасија див волк од стапица

Стапиците што ги поставуваат ловците често фаќаат заштитени животни како мечки или волци кои немаат голема шанса без човечка помош. Во продолжение погледнете како тоа го направија овие храбри луѓе.

ВИДЕО: Глутница волци се стрча кон жената, следеше сцена која никој не ја очекуваше

Анита помина многу време со овие волци кога тие растеа. Иако волците обично се диви животни, пријателите на Анита не се разликуваат многу од кучињата по нивното однесување.

Тие се навикнати на друштвото на луѓе, особено на нејзиното бидејќи вложила многу време и труд во нив.

Видеото е снимено во норвешкиот животински парк „Поларна зоолошка градина“, 2 месеци откако Анита повторно се вратила да ги посети волците. Еве како реагираа.