Целиот двор и беше полн со ѓубре, а потоа вистината излезе на виделина

Дворот на оваа старица бил полн со ѓубре, па морала да плати казна. Нејзините роднини и го влошија животот. Агнес Мејплс отсекогаш мислела дека нејзините братучеди ќе се грижат за неа кога ќе остари. Но, тие и го влошија животот. Кога член на семејството ја прашал Агнес, која била вдовица, дали може да стави некои работи на својот имот, таа се согласила. Сепак, таа имаше дополнителен простор во дворот.

Но, кога продолжил да внесува ѓубре во нејзината куќа и двор, таа останала шокирана. Таа не се согласи. Наскоро целиот нејзин двор беше полн со ѓубре. Братучедот потоа прекинал секаква комуникација со неа. „Се обидов да дојдам до него за да го отстранам сето тоа. Беше ужасно. Различни видови ѓубре“, рече Агнес. Многу брзо и нејзините соседи почнаа да се жалат на нередите. Градот потоа испрати претставник кој рече дека ќе мора да плаќа казна од 2.500 долари дневно ако не го отстрани ѓубрето наскоро.

Од својата 90-та година, Агнес немала сила да се исчисти. Во исто време немала пари за казна. Таа почна да паничи. Изгледаше дека нема излез. Но, тогаш се појави нејзината заедница. Агнес ја откри операцијата Блесинг, организација која може да и помогне. Наскоро организацијата испрати доброволци да го исчистат домот на Агнес. Тогаш волонтерите забележале дека нејзината куќа е во лоша состојба и дека покривот има неколку дупки. Веднаш го поправија.

Потоа решиле да додадат уште неколку ситници за да ја направат уште поубава. Волонтерите го трасираа патот до дворот и засадија цвеќиња. Агнес беше воодушевена од резултатот. Ќе беше среќна само да го отстранат ѓубрето, но поради нивните напори нејзиниот дом беше поубав од кога било досега. Пред да заминат, волонтерите прашале дали и треба нешто друго, а Агнес рекла дека и треба домашна клима.

Волонтерите го купиле, го завиткале и ѝ го дале на Агнес како проштален подарок. На интернет се појави и снимка од оваа операција и луѓето почнаа да ги фалат добрите волонтери. Иако делата на братучетката на Агнес беа ужасни, прекрасно е да се видат толку многу добри луѓе кои им помагаат на сосема непознати луѓе. Да, има луѓе кои само сакаат да ги искористат другите, но има и луѓе со добро срце кои ги исправаат неправдите и ги усреќуваат несреќните.