Цели 30 години мислеле дека се близнаци, но откритието на колегата ги збунило

Хорхе и Карлос мислеа дека се близнаци цели 30 години, но откритието на еден од колегите на Хорхе ги запрепасти. Лекарите направија незамислива грешка. Некои животни приказни се толку чудни што навистина се прашувате дали тоа е навистина возможно или не. Ова е приказна за двајца мажи која е вистинита, без разлика колку е тешка таа вистина.

Тоа предизвикува дури и фрустрација и гнев, а навистина влијае на хармонијата во едно семејство во негативна смисла. Наместо да уживаат во љубовта, толеранцијата, овие момци сепак го дознаа спротивното.

Сосема различни близнаци
Хорхе и Карлос се близнаци, а сепак сосема различни. Хорхе е секогаш расположен, но неговиот брат Карлос е малку повлечен и недостапен за луѓето. Двајцата дипломирале на колеџ во Богота, Колумбија и работат како инженери.

Навидум живееле совршен живот, но се се сменило за само еден ден, кога еден од нивните колеги му се обратил на Хорхе со збунувачки прашање додека му подметнал телефон пред лицето: „Види, ова момче е исто ти“.

Хорхе се насмеал и сфатил дека има близнаk, но дека тоа не е Карлос