Цело училиште го пречека момчето кое после три години ја победи леукемијата

Џон Оливер „Џо“ Зипај, 6-годишно момче од Охајо, во својот краток живот преживеа многу. Се започнало во 2016 година кога паднал на глава и удрил во стапалото на креветот, предизвикувајќи му промена на бојата на лицето. Откако таа модринка не стивнала, родителите го однеле на лекар. Лекарите направија многу тестови и го испратија дома.

Тогаш родителите на Џон добија повик среде ноќ; лекарите рекоа дека веднаш ќе го донесат во болница. Дијагнозата беше поставена: Џо имаше акутна лимфобластична леукемија. Во следните три години ова мало момче се бореше со ракот преку хемотерапија и зрачење, а во исто време мораше да зема стероиди кои доведоа до сериозни последици.

Но, и покрај тоа што постојано бил во болница, Џо не го напуштил школувањето. Речиси три години подоцна, тој конечно ја победи леукемијата. Време е да се вратиме на училиште…

Но, тоа не беше само обичен ден. Џоа ја чекаше многу посебно изненадување. Што беше тоа? Види подолу.