Цел живот мислела дека татко и не ја сака: Кога умре, ја нашла кутијата и ја дознала шокантната вистина!

Потресна исповед на ќерка се појави на популарниот Редит и трогна многумина. Нејзината приказна се појави како коментар на објава на маж кој се пожалил дека му е премногу жал што неговиот син оди на факултет. Потоа ја напишала својата приказна:

Татко ми не беше емотивен човек. Никогаш не ми кажа дека му недостигам, можеби понекогаш би рекол само „те сакам“. Не се гушкавме или се шегувавме многу. Секогаш мислев дека е многу ладен и отсутен. Кога луѓето ќе ме прашаа дали му недостигам кога одев да учам, јас ќе кревав раменици и ќе реков, веројатно не. Тој почина минатата година и дури кога почина сфатив колку му значам. Ги чуваше моите први цртежи, секој мој ужасен цртан филм или пишано дело, но и честитките и писмата што ми ги пишуваше, но се срамеше да ги испрати. Сите што го познаваат ми кажаа колку е горд на мене и како постојано зборуваше за мене.

Маќеата ми кажа дека редовно плачел и се нервирал кога требало да ми прати порака или да ми се јави бидејќи се плашел да не мi здосадi. Тој собираше работи за да ми испрати пакетче, но се плашеl дека нема да ми се допадне, па се откажал. Кога ја добиваше мојата порака, поминуваше 10 минути смеејќи се и ќе смисли што да напише како одговор што ќе ме насмее. И мислев дека заборавил да ми одговори. Толку многу погрешно разбрав се. Тој едноставно имаше социјална анксиозност.

Не знаев кој навистина е, па не можев ни да разберам колку му значам и поради тоа никогаш не му покажав колку сум му благодарна. И двајцата мислевме дека се нервираме, а всушност и двајцата сакавме да разговараме еден со друг. Залудно потрошивме многу време!

Сигурна сум дека многу луѓе имаат слични приказни. Самата повеќе би сакала да превртам очи кога ќе го видам татко ми како ми се јавува по трет пат таа недела, отколку да се обидам да сфатам како се грижи за мене, напишала девојката.

Нејзината приказна допре многумина.