Цел живот мислела дека татко и не ја сака: Кога умрел, ја нашла кутијата и ја дознала шокантната вистина!

На популарниот Редит се појави шокантна исповед на девојка која мислела дека нејзиниот татко не ја сака. Кога тој почина, таа ја откри вистината! Нејзината приказна се појави како коментар на објава на маж кој се пожалил дека му е премногу жал што го гледа синот да оди на факултет.

Потоа ја напишала својата приказна: Татко ми не беше емотивен човек. Никогаш не ми кажа дека му недостигам, можеби понекогаш би рекол само „те сакам“. Не се гушкавме и не се шегувавме многу. Секогаш мислев дека е многу ладен и отсутен. Кога луѓето ме прашуваа дали му недостигам кога ќе заминам да учам, јас ќе кревам раменици и ќе реков, веројатно не.

Почина минатата година и дури кога почина сфатив колку му значам. Тој ги спаси сите мои. Ги чуваше моите први цртежи, секој мој страшен цртеж или пишување, но и честитките и писмата што ми ги пишуваше, но се срамеше да ги испрати. Сите што го познаваат ми кажаа колку е горд на мене и како цело време зборуваше за мене.

Маќеата ми кажа дека редовно плачел и се нервирал кога морал да прати порака или да ми се јави затоа што се плашел да не ми здодее. Собираше работи за да ми испрати пакет, но се плашеше да не ми се допадне, па се откажа.

Кога ја добиваше мојата порака, поминуваше 10 минути смеејќи се и размислувајќи што да напише како одговор што ќе ме насмее. И мислев дека заборави да ми одговори. Толку многу погрешно разбрав се. Тој едноставно имаше социјална анксиозност. Не знаев кој е навистина, па не можев ни да сфатам колку му значам и поради тоа никогаш не му покажав колку сум му благодарна.

И двајцата мислевме дека сме здодевни еден на друг, но всушност и двајцата сакавме да разговараме еден со друг. Потрошивме толку многу време!

Сигурен сум дека многу луѓе имаат слични приказни. Самата повеќе би сакала да превртам очи кога ќе видам дека татко ми ми се јави по трет пат таа недела, отколку да се обидам да сфатам како се грижи за мене – напишала девојката. Нејзината приказна допре многумина.