Четиригодишното дете знае „од каде доаѓаат децата“, а нејзиниот татко не можеше да престане да се смее

Помислата за породување и самата бременост многу ретко им доаѓа на ум на малите деца. Но, оваа девојка навистина се разликува од другите. Кога тато ја прашал ќерката ЏоЏо (4) од каде доаѓаат бебињата, таа му одговорила а тој не можел да престане да се смее. За среќа, тој го сними целиот настан и го сподели на Јутјуб за да слушнеме што кажа неговата сакана.

Иако самата помисла на оваа тема е застрашувачка за некои родители, постојат пријатни и пријатни начини да разговарате со децата за тоа. Најдобро време за ваков тип на разговор е кога децата почнуваат да поставуваат прашања. Во спротивно, најдобро е да не ги вознемирувате со вакви работи.

Кога ќе дојдете во ситуација да разговарате со вашите деца за тоа, нека ве прашаат што ги интересира и дајте им најдобри одговори. Кога ќе им дозволите да разговараат, можете да избегнете ситуации кога тие не го разбираат одговорот што го добиваат.

Исто така, многу е важно да се користи јазик кој е соодветен за децата, но и многу директен и кој јасно опишува некои работи.