Четирите деца возеа велосипеди, сите се чудеа на тоа што го направија

Четири деца возеле велосипед во текот на вообичаениот ден. Сега сите се изненадени од нивната добрина, а се работи за тоа што го направиле.
Ако времето е добро, децата секогаш ќе бидат среќни да возат велосипеди по улиците. Овие „велосипедски банди“ се тема на многу филмови и серии како ET, Stranger Things и It . Во сите овие филмови и серии децата на велосипед се опишани на сличен начин – обичните деца возат велосипеди за да се забавуваат и во исто време да го спасат светот. Но, овие деца од Сакраменто спасија животи.

И тоа секако значеше цел свет за личноста што ја спасија. Како што старееме, нашите тела се менуваат. Некои промени се очигледни, како што се промените на кожата и брчките и проблеми со одење. Но, тешко е да се види нечија душевна состојба. Како што старееме, нашите сеќавања и сеќавања бледнеат.

Иако заборавот не секогаш укажува на деменција , тоа е еден од нејзините симптоми. Ова најмногу им се случува на постарата популација и најлесно им е да се изгубат во соседството кое инаку многу добро го познаваат. Тоа им се случи на соседите на овие херојски деца на велосипеди. Четири деца возеле велосипед во текот на вообичаениот ден. Но, нивното попладне целосно се променило кога полицијата објавила дека исчезнала 97-годишна жена.

Како што сподели Каштон, еден од „младите детективи“ во велосипедската банда: „Тие играа во куќата на Мекена и решија да одат во паркот. Слушнале хеликоптер и ја виделе полицијата. Тие решија да се вратат дома и да ме најдат мене и Логан за да помогнеме да ја најдеме таа баба“. Со големи срца спремни да помогнат и со нозе на педали, четворица „млади детективи“ се одзваа на повикот за помош. Логан, Хоуп, Каш и Мекена се возеа низ многу улици и блокови. Ја пребараа целата населба. Пребарувале и паркови и ридови.

Децата ја пронашле изгубената баба
По еден час потрага ја пронашле изгубената баба. Ланета Белфорд, 97-годишна исчезната жена, наводно боледува од деменција. Поради тоа таа се изгубила и не можела да си го најде патот дома и била прогласена за исчезната. Таа наводно излегла од пензионерски дом блиску до куќите во кои живеат „млади детективи“.

Децата гордо им го соопштија успехот на родителите кои беа многу изненадени. Роб Бакера од полицијата рече: „Моравме малку да ги провериме фактите за да откриеме дека оваа група млади детективи всушност го донела исчезнатиот дома. Беше многу возбудливо да се слушаат деталите и повикот“.

Не се грижеа за наградите
Но, на децата не им беа важни наградите и медалите.Она што им беше важно е што ја направија вистинската работа и се појавуваа кога некому му треба помош, без разлика на возраста. Еден „млад детектив“ сподели:„Мојата најголема мисла беше да им помогнам на нашата заедница да им покажеме на луѓето дека треба да го прават тоа и дека секогаш треба да помагаат“.