Четиричлено семејство живее удобно во 22 квадратни метри: Мала, но целосно функционална куќа! (ВИДЕО)

Во денешно време, луѓето генерално се стремат кон мегаломанија – што е можно повеќе простор за живеење, верувајќи дека само во големи станови и куќи можат да живеат удобно.

Сепак, не сте ни свесни колку може да биде функционален простор од само 22 квадратни метри. Кога секој бит се користи максимално, добивате удобен дом во кој можат да живеат дури четворица!

Карен се водеше и од тоа кога пред 9 години започна да живее во оваа мала куќа со нејзиниот сопруг. Иако многумина сметаа дека со доаѓањето на децата ќе се преселат во поголем дом, тие дури и не размислуваа за таа опција. Тие едноставно инсталираа уште два кревети на кревети над нивниот кревет, кои изгледаат феноменално.

Покрај спалната соба има бања со туш, што е солидна големина.

Покрај сето тоа, тие имаат голем двор каде одгледуваат свој зеленчук, а на тремот имаат направено целосно функционална летна кујна.

Погледнете го видеото, ќе бидете воодушевени: