Чини повеќе од 80 илјади денари и не е водоотпорен – Адидас и Гучи направиле чадор кој не штити од дожд, а вреди цело богатство

Актуелен моден крик, каприц или можеби практичен и убав додаток во кој жените со текот на времето ќе се заљубат? Адидас и Гучи лансираа чадор кој не е водоотпорен. Тој чини многу, и е бескорисен. Чини 1.290 американски долари или околу 143.500 динари Вистинска бура изби на социјалните мрежи откако Адидас и Гучи се пофалија со заеднички моден проект.

Шарениот чадор со елегантна рачка во форма на Г и отпечаток што ги комбинира логоата на двата бренда чини неверојатни 1.290 долари, но не е водоотпорен! „Имајте на ум дека овој производ не е водоотпорен и е наменет за заштита од сонце или декоративна употреба“, се вели во информациите за производот на веб-страницата на Гучи.

Во Кина овој моден додаток ќе биде поскап од Европа и чини 11.000 јуани (речиси 183.000 динари). Кинеските корисници на Интернет се револтирани и не го кријат својот гнев на социјалните мрежи. Според нивното мислење, тоа е премногу скапо.

Можете да се регистрирате за листа на чекање
Од компанијата објаснуваат дека се работи за чадори, па затоа не се наменети за заштита од дожд. Сепак, корисниците на Интернет ја критикуваат оваа идеја, бидејќи според нив, за такви пари чадорот треба да исполнува повеќе функции и да биде посилен.

Засега, чадори не може да се купат преку Интернет, но можете да влезете во листата на чекање. Новата колекција на Адидас и Гучи се очекува да биде пуштена во продажба на 7 јуни.