Човекот кој беше украден од неговата мајка пред 42 години, во солзи за прв пат се соедини со неа

Човек пред 42 години бил украден од мајка му и од семејството, а на мајката и кажале дека детето починало. Неодамна повторно ја запозна! Во 1970-тите и 1980-тите, илјадници чилеански деца беа украдени од нивните семејства преку нелегално посвојување. Џими Липерт Тајден не сфатил дека тоа му се случило додека Нос Бускамос и MyHeritage не му помогнале да го лоцира неговото биолошко семејство преку ДНК-тестирање.

Откако ги добил тие информации, едвај чекал да најде начин конечно да ги запознае. Во меѓувреме, неговата родена мајка, Марија Анџелика Гонзалес, немаше поим дека тој сè уште е жив. Откако го родила Џими, веднаш и го одзеле новороденчето. Неа ѝ било кажано дека починал. Кога го побарала неговото тело, тие излажале и рекле дека веќе се ослободиле од него. Да се ​​каже дека била шокирана кога дознала дека тоа не е вистина, би било потценување.

Првата средба на Џими и Марија беше снимена со камера и беше толку многу убава колку што можете да замислите. Штом можеа да се прегрнат, солзите почнаа да течат.Семејството не го видел цели 42 години
„Среќен сум за моментите што ги имаме во моментов, но жалам што изгубив 42 години време со моето семејство, со моите браќа и сестри, со неа“, рече Џими. „Тоа е фрустрација од губењето на мојата култура и фрустрација од губењето толку многу време.

Да може да се запознае неговото биолошко семејство е важен прв чекор во исцелувачкото патување на Џими. Сега тој се надева дека неговата приказна ќе им помогне на другите. Тој знае колку може да има влијание затоа што беше поттикнат да го бара своето семејство откако виде извештај на USA Today исто како неговиот.

„Неверојатно е што има луѓе кои не се директно поврзани со оваа траума, кои се нафрлаат да помогнат“, рече Џими. „Мислам дека не можев да го направам ова за себе. Овие приказни мора да се раскажат додека не се најде секое дете и секое семејство не се обедини“.

Погледнете како Џими се обединува со своето семејство во видеото подолу.