Човекот продавал работи од гаражата кога погледнал под маса и забележал нешто што не е во ред.

Луѓето често поседуваат многу вредни работи. Можете да го прашате секој што ќе го сретнете кое нешто им е омилено и највредно, а тие сигурно ќе наведат повеќе од една работа во нивниот дом. Ова може да се примени и на децата, но како што растат нивното внимание се пренасочува кон некои други работи кои тогаш им се многу поважни. Работите што ги заборавиле многу често завршуваат во гаражна продажба.

Еден човек по име Брус бил само на една таква продажба кога наишол на нешто што го изненадило. Тоа нешто најверојатно им припаѓало на децата од тоа семејство.

Една жена по име Сју ја организирала оваа продажба, на која имало многу мебел, детски книги и играчки. Брус решил да погледне под една маса и забележал дека под неа има многу бејзбол палки. Еден од нив веднаш го привлече неговото внимание и се продаде за само 1 долар.

Многу е веројатно дека многу момчиња играле со овој стап, надевајќи се дека ќе ја погодат топката колку што можат. Но, она што не го знаеле е дека таа припаѓа на легендарната бејзбол играчка Џеки Робинсон. Брус вели дека ја препознал по уникатниот дел каде лилјакот се држи во нејзините раце.

Погледнете ја целата оваа приказна во ова видео и споделете ја со вашите пријатели