Човекот се подготвил да направи селфи, не очекувајќи кој ќе се појави во кадарот

Потребен бил само еден човек на бродот за ова неверојатно суштество да одлучи да се качи и да стекне нов пријател. Нешто го привлече вниманието на оваа фока, можеби тоа беше потенцијално пријателство, голема камера или нешто друго, но сепак започна прекрасна авантура. Така, малата фока реши да се качи на бродот во совршен момент.

Човекот немал поим дека ќе добие толку големо изненадување кога ќе реши да се слика на бродот. Во еден момент тој беше сам, а во следниот го гушкаше симпатична фока. Ненадејниот поздрав до овој човек се покажа како многу смешен. Иако некои луѓе веројатно би биле шокирани, исплашени, испаничени или засрамени, овој човек навистина уживал во посетата на новиот пријател.

Бидејќи веќе имал камера во рацете, тој решил да ја сними таа прекрасна средба наместо само да ја фотографира. Фоката излезе од ведро небо и одеднаш стана машки пријател, но и видео сензација. Фоката и човекот се свртеа кон камерата додека мажот објасни: „Ова е мојот нов пријател“.

Во таа прекрасна снимка можеме да видиме дека тие се вистински пријатели. Тие немаат многу заедничко, но тоа не ги спречи да се релаксираат и да уживаат заедно. Некогаш само да се биде близок со пријател, стар или нов, може да му го направи денот многу подобар.

Пријателското однесување на оваа фока не само што го развесели човекот туку и сите останати кои го погледнаа видеото од нивното урнебесно дружење. Начинот на кој комуницираат е страшно смешен, но и го загрева срцето.