Човек во инвалидска количка се заглави на пруга, го делеле неколку секунди од катастрофа (ВИДЕО)

Постар маж во инвалидска количка минувал преку работ на многу грда пруга во Калифорнија, кога се заглавил на шините.

Сликата на ролери Ерика Уреа ја прикажува драмата што се случила додека возот доаѓал до повредениот.

Всушност, видел што се случува и се стрчала кон човекот за да му помогни.

Го видела само неколку секунди пред да пристигне возот.

66-годишниот маж бил сам со повреда на ногата, соопшти локалната полиција.

Ја пофалив Вогу за таква прекрасна работа која го жртвуваше својот живот за да го заштити неговиот.